Griekenland wijnland

1 Oktober, 2010

tl_files/chezpaulvins/nieuws/SAINT-GEORGE-I.jpgNemea: de naam "Saint George" (heilige boer) verwijst naar de hier veelvuldig aangeplante druivensoort "Aghiorghitiko" oftewel "boeren druif". Deze medium bodied wijn is helder rood van kleur met in de neus aroma's van zwarte bessen en bramen. Een lichte kruidigheid in de vorm van anijs, kaneel en kruidnagel en rijpe tannines. Het is een zeer elegante wijn met een mooie balans in zuurgraad en rijpheid. De afdronk is redelijk lang vol met rood fruit en tonen van vanille en zwarte peper. door z'n brede inzetbaarheid hebben wij Saint George "wijn van de maand" gemaakt.

Naousa: In west Macedonië ligt het kwaliteitsgebied van Naousa (woonplaats van Alexande de Grote). Deze, sedert de oudste tijden bekende, regio aan de uitlopers van het Vermiongebergte staat nu bekent als "de wijnmetropool" van Noord Griekenland. De Naousa Reserva van Tsantalis is een robijnrode wijn bereid van de uitsluitend in Noord Griekenland voorkomende Xynomavro-druif.

Rhodos: Ilios is een traditioneel gemaakte droge witte wijn van de Athiri-druif. Deze groeit op de hellingen van de Attivaros berg. Een complexe neus met rijp geel fruit en perfect in balans met de zachte rijke smaak.

Samos: de Samena Golden is een heerlijke aromatische, droge witte wijn van de muscat-druif. Dezelfde druif die word gebruikt om de mooie zoete wijnen te bereiden, zijn gebruikt om de zeer speciale Samena Golden te maken. Je proeft duidelijk de muscat druiven in de wijn. Toch is de wijn droog en leent zich uitstekend als begeleider van witvlees en vis gerechten.

De mooiste wijn van Samos is wel de zoete dessertwijn "Samos Nectar". Op hout gerijpt. De smaak van de gedroogde druiven in combinatie met het Franse eiken geeft een sublieme smaak die ongekend is. De wijn is de Chateau d´Yquem van Griekenland.

tl_files/chezpaulvins/nieuws/vineyards_nemea_4.jpg

Ga terug