Wijnpakket v.d. maand

1 Februari, 2011

In 2003 besloten twee grote spelers in de wijnbouw de handen ineen te slaan, “Cantine San Marzano” and “Farnese Vini” doopten dit project tot “Feudi di San Marzano”. Het doel was simpel; de potentie die Puglia biedt als wijnbouwgebied ten volle benutten om zo wijnen van lokale druivensoorten van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Dankzij de twee zwaargewichten die dit project steunen beschikt de Wijnmakerij “Cantine San Marzano” over 500 hectare grond en de meest moderne middelen voor vinificatie van de regio.

Primitivo di Manduria Sud
100 % Primitivo. Het bouquet is uitgesproken en roept associaties op van pruimen, olijven, vijgen, zwart fruit als bramen en vleeskersen; eveneens impressies van specerijen en romige vanille. In de mond volop zoet fruit met indrukken van kruiden tot vanille en zwarte bessen tot zwoele granaatappel.

Primitivo/Merlot Sud
Robijnrode wijn met pure glinsteringen, in de geur aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen, gevolgd door kruidige hints van kaneel en nootmuskaat. De smaak is vol, krachtig, zacht en zwoel met een lang aanhoudende frisse afdronk.

Hesaurum Corvina/Cabernet
Midden in het bekende Soavegebied van het Noord Italiaanse Veneto heeft Conti Neri naam gemaakt met een biologisch en ecologisch verantwoorde wijnmakerij. Hesaurum is het resultaat van de vermenging van twee typische druivensoorten uit de zona classica in het Valpolicella gebied: Corvina en Cabernet Sauvignon. Corvina is de basis voor de productie van de welbekende Valpolicella Classico Ripasso and Amarone. 

Door professionele en traditionele vinificatie wordt gegarandeerd dat Hesaurum een wijn met grootse structuur wordt: warm en zacht in de mond, rijk aan fijne geurtonen in de neus. De wijn combineert goed met hoofdgerechten, speciaal met wild, rood vlees en ook gerijpte kazen. Dankzij de bijzondere balans en structuur van de wijn is deze ook uitstekend geschikt om zomaar te drinken ter ontspanning.


tl_files/chezpaulvins/nieuws/images.jpgDe wijn van de maand is ook gemaakt van Primitivo uit de hak van de laars en is de topwijn van bovengenoemde producent.

'Sessantanni' slaat op de 60 jaar oude, diep gewortelde, Primitivo-wijnranken die de basis vormen voor deze voortreffelijke wijn. Deze wijn is op alle fronten intens; de kleur is bijna tegen het zwarte aan met robijnrode tinten, in de geur herkennen we kersen, pruimen, tonen van hout, mineralen en tabak. De wijn is zeer zacht en vol in smaak met een diepgang die maar niet eindigt. Een absolute topper! Nu van 18,50 voor 16,95

Ga terug