Wijnpakket v.d. maand

3 Januari, 2011

We beginnen het jaar met niet alleen maar goede voornemens. Het eerste wijnpakket van 2011 is gelijk een duurzaam geproduceerde wijnsortering. Zes volle en krachtige rode wijnen, drie van een heel groot wijnbedrijf en drie van een heel kleine producent maar allemaal biologisch verantwoord geproduceerd.
Paul Mas (de grote) heeft een aantal biologisch gecertificeerde wijngaarden in de Languedoc en hiervan hebben we "les Tannes" een blend van Merlot en Cabernet en "Mas des Tannes" een zeer geconcentreerde wijn gemaakt van Grenache, Cabernet Sauvignon en Mouvèdre.
Clos Pountet is van de jonge oenoloog Guillaume en zijn vrouw Amanda. Zij bezitten 13 hectare wijngaard vlak bij het schitterende historiche dorpje "Auvillar" in de Côtes du Brulhois. Dit relatief onbekende wijngebied ligt tussen de wijnstreken Cahors en de Gascogne in het zuid-westen van Frankrijk. Eclats de Fruits is een volle wijn van voornamelijk Malbec met 10% Merlot om de wijn wat toegankelijker te maken. Maar een klein deel heeft houtopvoeding gehad waardoor er een lichte kruidigheid ontstaat en de wijn voorral soepel blijft. L'Horloge komt uit de wijngaard die uitzicht heeft op de klokketoren van Auvillar. 100% Malbec en 100% gegist op nieuw eiken waarna 18 maanden rijping op deze vaten. Een zeer krachtige en geconcentreerde wijn met aroma's van kruiden, zwarte bessen en specerijen.

Ga terug