La Suisse

26 Februari, 2013

Dôle en Fendant
tl_files/chezpaulvins/2013-fotoarchief/Zwitserland.jpgDeze maand staat in het teken van de wijnen uit Zwitserland. In het maandpakket een Fendant en een Dôle, beide afkomstig uit het topgebied van Zwitserland, Walis. Fendant (is de druif) geeft heerlijke en soepele en fruitige wijnen die super goed combineren met b.v. kaasfondue. Dôle bestaat altijd uit de druivensoorten Gamay (bekend van de Beaujolais) en Pinot Noir (bekend uit de Bourgogne). Deze combinatie zorgt voor lichtere, verteerbare wijnen met een mooi kersen aroma.

Het Maandpakket
De formule van het maandpakket is enigszins aangepast. Ik heb ervoor gekozen om i.p.v. drie soorten nu standaard voor twee verschillende wijnen te kiezen. Ook de prijs van het pakket is aangepast naar € 50,- maar deze keer zitten er dan wel wijnen in ter waarde van € 75,- !

Ondernemende gezichten
Afgelopen week werd ik geïnterviewd door Ingrid Tromp van Ondernemende gezichten. Het is, zeker nu, heel goed dat iemand zich actief bezig houd met "verbinden"! Lees hier het artikel: Ondernemende gezichten

Volgende maand...
Bordeaux, na een uitgebreide proeverij selecteerde ik deze week een Côtes des Bourg, een Medoc en een Graves. Rechtstreeks uit Frankrijk, eind maart verwacht.
En ... een Nouveauté... geen wijn, voor binnen en buiten, in zes kleuren en alleen Chez Paul. Rara wat is het?

Ga terug