Oktober 2010

Wijn van de maand

31 Oktober, 2010

Silvaner Wellenkalk is een droge witte wijn uit Franken. Pittig fris met een vrij neutraal aroma. In de smaak licht fruitig en een behoorlijke zuurgraad. Een duidelijk minerale toon afkomstig van de zo typische kalkbodems van Franken. Spätlese (laatgeoogste druiven) geeft de wijn body, sappigheid en een mooie rondheid. Hét handelsmerk van Franken is de “Bocksbeutel”.

Lees meer...

Novello Toscano

28 Oktober, 2010

Primeur bij De Engel en Chez Paul Vins
Vanaf zaterdag 6 november is hij weer binnen en we hebben hem gelijk uitgebreid kunnen proeven. De heerlijke Novello van Castelli del Grevepesa 2010 uit Toscane. Net als het succes van deze primeur in 2009 zijn de verwachtingen weer hoog.

Lees meer...

Port en andere versterkte wijnen

28 Oktober, 2010

Vrijdag 5 november vind onder leiding van Loek Kampinga (Portugal specialist en Master of Sherry) de educatieve proeverij plaats van Port, Sherry en andere versterkte wijnen.

 

 

Lees meer...

Wijn van 't jaar 2010

27 Oktober, 2010

Deze maand in het Wijnpakket!

Proefschrift Wijnconcours 10 oct. 2010 Wijnen van het jaar...
OVERALL WINNER 2010 PLATINA medailles  - Cépage VIOGNIER 2009 Domaine GAYDA.

Lees meer...

Vinoloog van 't jaar

27 Oktober, 2010

Maurits Harskamp, lid van onze vaste proefgroep, is deze maand in Amsterdam vinoloog van het jaar geworden.

Lees meer...

BYO - Bring Your Own (Wine)

1 Oktober, 2010

Wil je lekker Grieks gaan eten in Wijk bij Duurstede maar zelf je Griekse wijn meenemen, dat kan deze maand met de gezamelijke actie van Grieks restaurant Olympia en Chez Paul Vins.

Lees meer...

Griekenland wijnland

1 Oktober, 2010

tl_files/chezpaulvins/nieuws/AGIORGITIKO.jpgDeze maand promoten wij de wijnen uit Griekenland. In het aanbiedingspakket zitten: twee droge witte wijnen, één uit Samos en één uit Rhodos, twee rode wijnen uit Nemea en twee rode uit Naousa. Als extra hebben we de Samos Nectar, een heerlijke dessertwijn in een half flesje als zeer leuke aanbieding bij het wijnpakket!

Lees meer...