Oktober 2012

"le bonheur est dans le pré"

26 Oktober, 2012

tl_files/chezpaulvins/2012-fotoarchief/Le-Prey-Neuf.jpgAls ik hier nu naar buiten kijk kan ik me bijna niet voorstellen dat ik eergisteren de wijnen van een kleine producent in Vinsobres (Rhône) proefde bij 23 graden in het zonnetje. "Het geluk is in de wei", een film die als je van humor houdt, echt moet zien. Ik moest er aan denken omdat we bij toeval op het domein "le pré neuf" verzeild raakte en daar heerlijk in de wei hun wijnen konden proeven.

tl_files/chezpaulvins/2012-fotoarchief/Mur-Mur-Ium.jpgHet eerste reisdoel lag aan de andere kant van de Mont Ventoux, het domein Mur-Mur-Ium. Het meest opvallend hier vond ik dat men hier zo laat oogst. Vrijwel alle rode druiven hingen nog te rijpen aan de stokken en worden pas volgende week geplukt. Dit geeft natuurlijk heel rijpe volle wijnen en dat is te proeven in de wijnen die wij hebben geselecteerd.

Deze maand in het pakket:
"Le Retour" wit en rood van Mur-Mur-Ium en het bekende geheime wapen uit de Minervois "Kalys" van KhalKhal-Pamies.

Wijn van de maand is Cuvée Anne van Mur-Mur-Ium, een zijdezachte, fluwellige maar heel krachtige blend van oude stokken Grenache en Syrah.

Lees meer...